Nyt fra Tappernøje i politiets døgnrapport

Profilbillede

Tappernøje er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

PAS PÅ MED ILD – OG UKRUDTSBRÆNDERE

Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at naturen er knastør i øjeblikket, og med udsigt til endnu en varm og tør sommerweekend ser det ikke ud til at ændre sig. På beredskabsstyrelsens hjemmeside kan man følge det såkaldte brandindeks, og her er brandrisikoen i vores politikreds defineret som meget høj i løbet af weekenden.

Derfor opfordrer politiet til, at man udviser ekstra omtanke og forsigtighed med brug af åben ild – og det omfatter fx både bål, grill eller ukrudtsbrændere:

Torsdag eftermiddag udbrændte et skur på Sølperupvej i Brøderup, hvor en 64-årig mand kort forinden havde brugt en ukrudtsbrænder. Ilden blev slukket, og ingen kom til skade ved branden, men den 64-årige blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

SKOLESTARTEN

Både nye og mere rutinerede trafikanter bliver fulgt af politiet ved skolerne i politikredsen i forbindelse med skolestarten. Langt de fleste følger færdselsreglerne, men ind imellem er der dog nogen, der skiller sig ud på den rigtig kedelige måde. Torsdag var der fx en færdselskontrol ved Hjertebjerg skole på Klintevej i Stege. Her blev tre bilister målt til at køre så hurtigt, at de alle tre står til et klip i kørekortet. Man må højst køre 50 km/t på stedet, men den hurtigste blev målt til 85 km/t, og for den enes vedkommende blev det klip nr. 3, hvilket medfører en betinget frakendelse af kørekortet. En anden trafikant blev sigtet for ikke at have spændt sikkerhedsselen.

Ved Vestskolen Møllevang i Kongsted blev en bilist sigtet for ikke at bruge det nødvendige sikkerhedsudstyr til et barn under 135 cm, hvilket også giver et klip i kørekortet, og ved Nymarksskolen i Slagelse måtte politibetjentene kontakte forældrene til en 13-årig dreng, som kom kørende på elløbehjul, men uden den krævede hjelm.  

I løbet af morgen og formiddag var politiet til stede ved en række af skolerne: Østerbroskolen i Nykøbing, Borgerskolen i Maribo, Helms skole i Korsør, Lille Egede skole i Boeslunde, Slagelse Heldagsskole, Klostermarken skole, Møn skole i Stege, Søllested skole, Sct. Birgitta skole i Maribo, Møllebakkeskolen i Horreby, Sorø Privatskole, Kildemarksskolen i Næstved, Heldagsskolen i Bråby og Kobberbakkeskolen i Næstved.

 

NÆSTVED: 16-årig sigtet for trusler

En 16-årig fyr fra Slagelse blev torsdag aften anholdt og sigtet for trusler. Det skete, efter at politiet kort forinden havde fået en anmeldelse om, at den 16-årige havde truet en 18-årig mand fra Næstved på en adresse i byen. Han havde haft en machete med en længde på 47 cm med sig, som han truede med. Ingen kom dog noget til ved optrinnet. Den 16-årige blev anholdt klokken 23.26, og han er også sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer, da han havde 0,7 gram hash på sig. Den anholdte blev afhørt på politistationen i Næstved, inden han blev løsladt igen klokken 1.32.

 

 

SAKSKØBING: Sigtet for at have ulovlige stoffer

Torsdag formiddag var politiet på en adresse i Sakskøbing, og hos beboeren – en 55-årig mand – blev der fundet 61,7 gram hash. Det ulovlige stof blev konfiskeret, og den 55-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Lundby Øbjerggårds Alle På et tidspunkt op til onsdag klokken 12.30 En kuffert med tøj og personlige ejendele
Maribo Haldsvej Fredag midnat – torsdag klokken 18.51 Ikke umiddelbart stjålet noget
Næstved Indre Vordingborgvej Søndag klokken 17.30 – torsdag klokken 9.00 En PH-lampe
Næstved Morelvej Torsdag klokken 11.45-12.05 Smykker og et pas
Næstved Nygårdsvej Torsdag klokken 11.30-15.00 En guldhalskæde
Sakskøbing Guldborgvej Lørdag midnat – torsdag klokken 17.00 Højttalere af mærket Braun
Skælskør Mølleager Fredag klokken 3.17 Et værdiskab
Slagelse Antvorskov Alle Torsdag klokken 16.00 En pung med kontanter og betalingskort

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Dalmose Hovedgaden Torsdag klokken 9.20-10.20 ATK 97 2 50 km/t 63 km/t -
Slagelse Bildsøvej, Kirke Stillinge Torsdag klokken 6.51-8.35 ATK 92 6 50 km/t 70 km/t Et klip
Sorø Vestmotorvejen Torsdag klokken 10.58-13.10 ATK 3034 14 130 km/t 151 km/t -

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Tappernøje Hovedvejen Torsdag klokken 6.41-7.11 Bestilt færdselskontrol: Ingen sager
Rønnede Vordingborgvej, Olstrup Torsdag klokken 8.37-9.07 Bestilt færdselskontrol: Ingen sager

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Næstved Slagelsevej Torsdag klokken 18.17 26-årig mand fra Næstved Narkokørsel. En passager i bilen havde fem gram hash på sig og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Rødbyhavn Udrejsefeltet Fredag klokken 3.00 18-årig udenlandsk mand Narkokørsel. Den 18-årige havde 6,47 gram hash og blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Sakskøbing Nørrevang Torsdag klokken 17.45 69-årig mand fra Sakskøbing Spirituskørsel på knallert

 

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi